Maatschappelijk verantwoord inkopen

De Rijksoverheid vervult een voorbeeldfunctie ten aanzien van Duurzaam Ondernemen. Vandaar dat zij de doelstelling heeft al haar aanbestedingen duurzaam te gaan inkopen.

Om ondernemers in de creatieve industrie te ondersteunen duurzaam te produceren, heeft de rijksoverheid op dit moment zogenaamde Milieucriteria vastgesteld. De vraag voor veel ondernemers zal zijn: “Waar bestaan die inkoopeisen eigenlijk uit en hoe moet ik die interpreteren binnen mijn eigen bedrijf?”. De SCGM kan u daarbij op een praktische manier helpen middels de Maatschappelijk Verantwoord Inkopen certificering inclusief een verbeterplan.

Certificering

De inkoopcriteria zijn vastgelegd in het document Milieucriteria voor het Maatschappelijk Verantwoord Inkopen van Drukwerk (gratis als pdf opvraagbaar bij de SCGM).

Het downloaden en lezen van de brochure is één ding, maar daar een praktische vertaling van maken binnen het eigen bedrijf is toch weer een stuk moeilijker. De SCGM kan u daarbij op een praktische manier mee helpen middels de Duurzame Inkoop Certificering.

Deze Duurzaam Inkoop Certificering is speciaal ontworpen voor de offset- en digitaal drukkerijen ten einde binnen een paar uur inzicht te hebben in de mate van duurzaam ondernemen met betrekking tot de milieucriteria van de overheid. Als vervolg op deze Duurzame Inkoop Certificering krijgt u een Actieplan waarin alle relevante verbeterpunten staan vermeldt. Het wil niet zeggen dat u alle acties dient uit te voeren, maar hoe beter u produceert des te meer punten scoort u. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer orders.

Meer informatie?

Maak gebruik van het contact-formulier om meer informatie te vragen. Of bel met: 020-5435685 of mail: info@scgm.nl.
De leveringsvoorwaarden vindt u hier.