Raad van Toezicht

De Stichting Certificatie GrafiMedia branche (SCGM) is het certificatie-instituut voor de grafimedia branche. De SCGM is onafhankelijk.

De vaststelling en bewaking van de systeemnormen vindt plaats door een Raad van Toezicht. 

Voorzitter

Peter van de Pol

Peter van de Pol is voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Certificatie GrafiMedia branche (SCGM). Hij is werkzaam bij Koninklijke Kampert en Helm Rotaform B.V. te Lelystad

Leden

Prof. dr Peter van der Sijde

Aard Groen is Peter van der Sijde is hoogleraar organisatie, ondernemerschap en technologie in de faculteiten wetenschappen (wetenschap, business & innovatie) en de faculteit sociale wetenschappen (departement organisatiewetenschappen) van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Ben P. Janssens

Op dit moment Management consultant bij Bernarius bv. Voorheen directeur Drukkerij Flach bv, Sneek en directeur van de VPGI.

Richard Leloux

Richard Leloux is directeur-bestuurder van het A&O Fonds Grafimediabranche en voorzitter van het Ontwikkelingsfonds Creatieve Industrie.

Maarten Reuderink

Maarten rederink is beleidsmedewerker Milieu en Arbo van de Koninklijke KVGO te Amstelveen.

Bram Schoonhoven

Studeerde Informatie en Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente.
Werkte van 1993 tot 1997 in diverse functies binnen IT bedrijf Roccade. Vervolgens tot 2001 als projectmanager en business consultant bij NOB Interactive. Nadien tot 2007 werkzaam als Beleidsadviseur Nieuwe Media voor de NOS/Publieke Omroep. Momenteel werkzaam als zelfstandig ondernemer binnen de IT. Is eigenaar van Zygomatic.nl,  een innovatieve uitgever van online spellen, sites en apps en daarnaast gemeenteraadslid in Vianen.

Jan de Vrij

Momenteel werkzaam als zelfstandig interim-manager binnen grafimedia en communicatie-industrie.
Is bestuurslid van CMBO, kennisvereniging op het gebied van de technologie van de communicatiemedia.
NEROC 1986 – 2003 operationeel en algemeen directeur;
BrouwerMedia Facilitair uitgever 2003 - 2005 directeur;
BV+R premediaGroup 2005 – 2007 directeur.

Vacature