ISO 12647

Klanten stellen steeds hogere eisen aan kwaliteit, voorspelbaarheid en aan doorlooptijd. Het hanteren van ISO 12647 biedt hiervoor een prima uitkomst. In de ISO 12647 zijn op Europees niveau afspraken gemaakt om onder andere kwaliteit van het kleurenspectrum te waarborgen, optimalisatie te realiseren en om Europese samenwerking binnen grafimedia-bedrijven te vergemakkelijken. Anders gezegd: het leveren van eenzelfde soort drukwerk, welke geproduceerd kan zijn door verschillende drukkerijen. ISO 12647-2 is de normering voor de offset drukkerijen. U kunt als offset drukkerij vanaf februari 2007 gecertificeerd worden op ISO 12647-2. In de komende jaren zullen de verschillende branches eisen gaan stellen omtrent aanleverspecificaties en drukprocessen naar aanleiding van ISO 12647.

Werkwijze

U kunt als grafimedia-bedrijf aangeven dat u gecertificeerd wilt worden. Er zal door middel van een intake gesprek een plan van aanpak worden opgesteld om de weg naar certificering te realiseren. Door de SCGM geaccrediteerde auditors nemen de audit af in uw bedrijf. Tijdens dit bezoek worden er drukproeven gemaakt met de zogenaamde testvorm. wordt er een drukproef gemaakt. Deze drukvorm dient van PDF tot en met het drukwerk de onderneming te doorlopen. Het drukwerk zal door twee geaccrediteerde laboratoria in Nederland en België onafhankelijk van elkaar beoordeeld worden.

Voordelen

De grootste voordelen voor u als offset drukkerij zijn:
- Verbeterde optimalisatie tussen u en uw toeleveranciers;
- Waarborgen van een optimale productiekwaliteit;
- Vergroten van de voorspelbaarheid van de kwaliteit;
- Uitbesteden binnen Europa wordt vergemakkelijkt door vooraf vastgestelde afspraken;
- Efficiënter proces waardoor er kostenbesparingen ontstaan.

Doorlooptijd

De SCGM biedt u de mogelijkheid om te worden gecertificeerd voor ISO 12647-2, waarmee u als modern grafimedia-bedrijf gegarandeerd klaar bent voor de toekomst. De doorlooptijd van een certificatietraject ligt ongeveer op 3 maanden. Maar aangezien er vaak ook nog vooraf een invoeringstraject aan vooraf gaat ligt de gehele invoering en certificering van een ISO 12647-traject tussen de 6 en 12 maanden. Het spreekt voor zich dat de doorlooptijd sterk afhankelijk is van de huidige organisatiegraad van uw bedrijf.

Meer informatie?

Maak gebruik van het contact-formulier om meer informatie te vragen. Of bel met: 020-5435685 of mail: info@scgm.nl.
De leveringsvoorwaarden vindt u hier.