Webinar Voedselveiligheid in de Grafimedia

Veilig voedsel is wat elke consument verwacht bij het kopen van voedingsmiddelen. Veilig voedsel betekent dat je het product kunt eten zonder dat je er op de korte of de langree termijn ziek van wordt. Voedsel kan namelijk besmet zijn door verschillende bronnen. Om de risico’s van besmetting te beperken zijn er regels opesteld waar men bij het verwerken van voedsel aan moet voldoen. Er zijn diverse bronnen die een vorm van besmetting kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan de grondstoffen die gebruikt worden om een verpakking te maken, de hygiëne bij bijvoorbeeld de machines en of de omgeving waar een verpakking wordt geproduceerd. Verpakkingsmaterialen bieden een bescherming en zorgen ervoor voedselverspilling tegen te gaan. Het wereldwijde gebruik van primaire verpakkingen voor levensmiddelen en dranken blijft groeien (GlobalData, Rabobank 2017). En sinds de uitbraak van de coronacrisis is de vraag naar verpakkingen in heel Europa ook aanzienlijk toegenomen. Dat geeft voor de creatieve sector nieuwe kansen en uitdagingen. Wellicht wil je hier meer over weten en ben je geïnteresseerd geraakt hoe je deze kans kan grijpen!   

Binnenkort, 8 februari 2021 organiseert het Dienstencentrum een Webinar over Voedselveiligheid in Grafimedia sector. Hierin nemen wij je mee in wat voedselveiligheid in de Grafimedia betekent, het belang ervan en de stappen om te beginnen met voedselveilig verpakken. ook SCGM-gecertificeerden kunnen gratis deelnemen!

Grijp deze kans en meld je aan voor de Webinar om meer te weten te komen over voedselveilig verpakken. Klik hier om aan te melden voor de Webinar.