Wat is het nut van de ISO 12647 drukstandaard?

Klanten stellen steeds hogere eisen aan de kwaliteit, voorspelbaarheid en leverbetrouwbaarheid van het gevraagde product. Het hanteren van de processtandaard ISO 12647 biedt voor bedrijven binnen de grafimedia een prima uitkomst. In de ISO 12647-norm staat beschreven volgens welke criteria en binnen welke toleranties drukwerk vervaardigd dient te worden. Voor grafimedia bedrijven een heldere richtlijn voor het configureren van hun productieproces en voor klanten een eenvoudige manier om de gewenste kwaliteit vooraf te bepalen en achteraf het geleverde werk te kunnen controleren. De norm bestaat uit verschillende delen die zijn toegespitst op de diverse druktechnieken.  

De processtandaard ISO 12647 wordt internationaal toegepast, soms onder een iets andere naam. Zo wordt deze in het Duitstalige gebied PSO genoemd (Prozes Standard Offset), waardoor drukwerk afkomstig van verschillende drukkerijen en of uit verschillende landen volgens dezelfde criteria kunnen worden vervaardigd en gecontroleerd. Geweldig voor afnemers van drukwerk en een uitkomst voor de producent. Geen onzekerheden meer tijdens het prepress-traject en de drukgang zelf. De ISO 12647-standaard zorgt voor helderheid. Ook voor digitaal druk is er nu een officiële norm. De SCGM toetst al vanaf februari 2007 het productieproces van grafimediabedrijven volgens deze norm en verstrekt certificaten aan die bedrijven die hieraan voldoen.  

En wist u trouwend dat ISO 12647 ook prima past bij bedrijven die aan Lean manufacturing willen werken? ‘Lean’ is maximaal produceren met optimale inzet van mensen en middelen, met als eindresultaat: hoger bedrijfsresultaat. ISO 12647 zorgt voor de benodigde transparantie in het fysieke productieproces. Net iets wat onze branche goed kan gebruiken om verder te professionaliseren.

Hier nog even de belangrijkste voordelen van ISO 12647 op een rij:

  • Optimalisatie van kwaliteit: constante hogere kwaliteit
  • Voorspelbare kwaliteit vanaf een digitaal bestand
  • Beeldscherm(ontwerp), contractproef en afdruk conform een standaard
  • Gelijke kleur op verschillende persen of bij verschillende bedrijven
  • Beheersen van productiekosten door ‘verleaning’ van het proces
  • Reductie op insteltijden – direct instellen op norm
  • Voorspelbare productie qua tijd - meer orders in dezelfde tijd
  • Minder faalkosten
  • En heel belangrijk: tevreden klanten!

Geïnteresseerd geraakt? Bel (020-5435665) of mail ons (info@scgm.nl) voor het maken van een vrijblijvende afspraak met een van onze specialisten. Wie weet waar dit gesprek toe leidt. Een beter bedrijfsresultaat? Dat zou mooi zijn.

 

 
   « Meer Nieuws...