Tobias op den Brouw

E-mail: info@creatieve-industrie.com

Opgeleid als chemisch ingenieur – informaticus aan de Universiteit Twente, met aandacht voor economische en milieuaspecten. Werkterreinen waren onder andere automatisering van processen en gegevensstromen, optimaliseren van processen en rendement en methoden ten behoeve van duurzaamheid.

Al tijdens de opleiding gestart als vennoot van de onderneming Muldis en daarbinnen veel gewerkt aan ICT projecten en trajecten gerelateerd aan duurzaamheid. In die periode heeft Muldis (mede) de stichting Duurzaam Oost opgericht in samenwerking met provincies, kamers van koophandel en het bedrijfsleven. In die tijd heb ik veel samengewerkt met - en voor - het Dienstencentrum en dus al jaren contact met de grafische bedrijfstak. Mijn eigen ondernemendheid zet ik nu graag in voor de ondernemers in de grafimedia.

Als medeontwikkelaar van onder andere de tools voor CO2-voetafdruk (ClimateCalc) en de Code voor Informatiebeveiliging (ISO 27001), ben ik bij de SCGM als auditor gericht op deze trajecten. Daarnaast draag ik bij aan alle trajecten waar een informatie-, of informatiseringsaspect bij hoort. Ik hou mij ook bezig met de toegang tot Europa (als markt en binnen projecten) voor zowel de SCGM als haar klanten.