Energie belangrijk thema in 2019

Het komende jaar 2019 staat in het teken van energiezorg. Het energiebeleid wordt door minister radicaal omgegooid, met strenge handhaving tot gevolg. Ook voor de grafimediabranche wordt energie een onderwerp waar bedrijven wel aan móéten werken. De nieuwe ingevoerde Informatieplicht Energiebesparing (ingang eind januari) 2019 geldt namelijk voor iedereen. Heeft u geen energiereductiemaatregelen getroffen? Dan bent u voer voor de Omgevingsdiensten en kunt u rekenen op zware sancties.
Daarop zit natuurlijk geen enkele organisatie te wachten, maar dat is niet de enige reden waarom u aan uw energiebeleid werkt. Stakeholders geven hier namelijk ook een steeds hogere prioriteit aan en klanten kopen liever bij organisaties die hun zaken op orde hebben. Daarnaast levert energiebesparing u ook nog eens geld op (naar verwachting 11 % kostenbesparing) en ongeveer 13% CO2-reductie).

Wilt u weten of u voldoet aan de eisen van de overheid en hoe ver u bent met het vormgeven van energiebeleid? De sector is bezig met het ontwikkelen van een adviestraject en het regelen van subsidies om bedrijven in de branche te helpen. Een onderdeel hiervan is een energiescan. Deze geeft u inzicht in waar u staat. Weten waar u staat? Reageer dan op deze mail met ‘ja’, zorgen wij ervoor dat u de scan ontvangt zodra die klaar is!

Wilt u eerder starten met het vormgeven of verbeteren van uw beleid? Mail dan naar info@scgm.nl of bel ons op: 020 – 543 56 85.