Breng eenvoudig je risico in kaart. Gebruik de nieuwe RI&E Grafmedia!

Sinds vorige week heeft onze sector een compleet nieuwe Arbo RI&E gekregen. Heb jij ‘m al gezien? Het is een prachtige internet applicatie waar elk bedrijf in onze sector eenvoudig haar risico’s mee in kaart kan brengen. Het programma geeft antwoord op veel vragen, berekent de risico’s op basis van ingevoerde gegevens en helpt jou als ondernemer om je bedrijf nóg veiliger te maken. Of het nu gaat om je BHV-organisatie, het uitvoeren van een blootstellingsbeoordeling van de gebruikte stoffen of het in kaart brengen van de risico’s bij de diverse afdelingen en werkplekken.

Het hebben van een RI&E is voor élk bedrijf verplicht

Het mooie van deze RI&E is, is dat het niet alleen de arbo- en veiligheidsaspecten behandelt die in onze bedrijfstak aan de orde van de dag zijn, maar alle wettelijke verplichtingen zijn er in opgenomen. Bovendien krijgt de gebruiker veel adviezen ter verbetering. Alles wat je geregeld moet hebben wordt eenvoudig met toelichting en ‘help’-teksten uitgelegd. Neem bijvoorbeeld het reduceren van oplosmiddelen zoals IPA in de offset. De RI&E helpt je hierbij.

Het is een wettelijke verplichting om een RI&E te hebben. Wij begrijpen best wel dat veel ondernemers weinig tijd hebben om een dergelijke tijdrovende ‘klus’ uit te voeren. Omzet draaien is natuurlijk prioriteit nummer 1.  Maar als je de RI&E nog niet hebt, zul je even de tijd moeten nemen om deze in te vullen.

Ga nu aan de slag

Heb jij nog geen RI&E, wil je hiermee aan de slag maar ontbreekt het je aan de nodige tijd hiervoor of wil je erbij geholpen worden? Of heb je wel een RI&E maar heb je er al een tijdje geen aandacht meer aan besteed en wil je daar ondersteuning bij? Daar zijn natuurlijk oplossingen voor. We hebben veel kennis in huis over (o.a.) arbo en veiligheid en heeft al veel bedrijven geholpen bij het opzetten en onderhouden van hun RI&E.

En heb je dan alles ingevoerd en de Arbo RI&E op orde? Laat deze dan certificeren met een Arbo RI&E certificaat. Dan weet je zeker dat als de ISZW bij je langs komt, je kunt laten zien hoe goed jij de veiligheid in je bedrijf geregeld hebt.

Leuke bijkomstigheid; de RI&E is gratis voor KVGO-leden. Kijk voor meer informatie op de website www.arbografimedia.nl of neem contact op met ons op.