Auditonderzoek door laboratoria IGT Testing en VIGC

Tijdens de audit door de SCGM wordt bij het bedrijf een testvorm gebruikt. Deze testvorm wordt in de pre-press en/of drukkerij verwerkt. De digitale data en de drukvellen worden onderzocht in twee onafhankelijke laboratoria in Nederland IGT Testing en in België VIGC. Beide instituten zijn door de SCGM geaccrediteerd om de testresultaten te onderzoeken.

IGT Testing Systems

IGT Testing Systems is een onafhankelijk bedrijf met de hoofdvestiging in Amsterdam. Het is de opvolger van het bekende TNO Instituut voor Grafische Technieken, opgericht in 1939. IGT heeft vestigingen in de VS, Singapore en Japan.
De eerste contole van de resultaten (data of drukvellen) van een ISO 12647 audit door de SCGM vindt plaats in het laboratorium van IGT. Na de metingen gaan de resultaten naar het controle laboratorium in Belgie. Daar vindt de tweede meting plaats.

VIGC

VIGC, het Vlaams Innovatiecentrum voor Grafische Communicatie (VIGC) is hét onafhankelijke kenniscentrum voor de grafische industrie. De VIGC richt zich op innovatie in de grafische productieketen.
In de praktijk betekent dit dat ondersteuning met het up-to-date houden en verhogen van het kennisniveau van medewerkers in de bedrijven, met het optimaliseren van de productieprocessen, met het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden. Het tweede onderzoek vindt plaats in het laboratorium van de VIGC.

Auditrapport

De resultaten van de audit bij het bedrijf worden door de auditor vastgelegd in het auditrapport. In dit rapport zijn ook de metingen van de beide laboratoria IGT Testing en VIGC gevoegd. Indien alle resultaten positief zijn voldoet het bedrijf aan de ISO 12647-norm. Het bedrijf ontvangt dan het certificaat met auditrapport.