Publicatie van nieuwe SCGM normen geeft bedrijven duidelijke richtlijnen voor informatiebeveiliging

De SCGM heeft in 2015 en 2016 de normen voor informatiebeveiliging grondig geëvalueerd en vergeleken met de recente ontwikkelingen van alle ISO normen. Daarbij is vooral gekeken naar de betere onderlinge aansluiting van de ISO normen én bij de praktische behoeften van bedrijven. We hebben het dan over de invoering van de zogenaamde High Level Structure – de HLS.

De nieuwe Grafimedia Certificatienormen ISO 27001:2013 en 27002:2013 geven ondernemers duidelijk inzicht in wat er van hen verwacht wordt op het gebied van informatiebeveiliging. Zowel bij overkoepelend management van informatiebeveiliging, als bij het selecteren van praktische beheersmaatregelen op basis van echt aanwezige risico’s.

De dit jaar ingegane Wet Datalekken heeft het onderwerp informatiebeveiliging bij veel bedrijven op het netvlies gezet. Elk bedrijf loopt nu risico op een flinke boete als ze informatie onjuist verwerkt of onvoldoende beschermt. De SCGM meent dat ze, door publicatie van de nieuwe normen, bedrijven niet alleen een duidelijk houvast biedt om dit risico beter te beheersen, maar ook helpt bij het beter voldoen aan klanteisen en –wensen.

Heeft u een mening of een vraag over de nieuwe normen? Wij ontvangen graag uw reactie op info@scgm.nl

 
   « Meer Nieuws...