Gratis workshop preventiemedewerker!

Wilt u meer weten over de verplichte aanstelling van een preventiemedewerker en de Arbo taken die hij/zij moet uitvoeren? En welke wijzigingen er zijn in de Arbowet per 1 juli 2017? Meldt u zich dan nu aan voor deze kosteloze workshop!

Voor wie
Werkgevers en werknemers in de communicatiebranche die eerder de branche erkende opleiding Preventiemedewerker Grafimedia via Stivako hebben gevolgd, maar ook geinteresseerden die deze erkende opleiding nog niet hebben gevolgd. Kortom: iedereen uit de bedrijfstak die belang hecht aan veilige en gezonde arbeidsomstandigheden en geinformeerd wilt worden over de wijzigingen in de Arbowet per 1 juli 2017.

Waar en wanneer
Er zijn drie mogelijkheden, u kunt zich inschrijven voor de data:

  • Donderdag 29 juni, van 13.30 tot 16.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
  • Donderdag 28 september, van 13.30 tot 16.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur)

Locatie: Stivako, Boeingavenue 207, 1119 PD Schiphol-Rijk

Wat gaan we doen
De preventiemedewerker vervult een spilfunctie op de werkvloer op het gebied van arbeidsomstandigheden. Bedrijven met meer dan 25 medewerkers moeten een of meerdere preventiemedewerkers aanstellen. Een werkgever met maximaal 25 medewerkers mag de preventietaken zelf uitvoeren als hij/zij daarvoor over voldoende deskundigheid bezit.

In deze interactieve workshop leert u wat de wettelijke taken zijn van de preventiemedewerker, hoe de praktijkinvulling kan plaatsvinden en welke branche-instrumenten er zijn rond Arbozorg.

In een middag bent u bijgepraat over het onderwerp, deelt u ervaringen en ziet u wat er in uw bedrijf voor nodig is om (stapsgewijs) de zorg voor arbeidsomstandigheden verder te verbeteren.

Programma

  • De wettelijke taken van de preventiemedewerker
  • Wijzigingen Arbowet per 1 juli 2017 en de gevolgen voor de taak van de preventiemedewerker
  • De Arborisico's (waaronder gevaarlijke stoffen) in de Grafimedia branche in een vogelvlucht
  • Branche RI&E en de Arbocatalogus Grafimedia thema's in een vogelvlucht
  • De preventiemedewerker in de praktijk
  • Uitwisseling van ervaringen

Deze specifieke workshop preventiemedewerker is niet bedoeld als branche erkende opleiding preventiemedewerker Grafimedia (zie hiervoor www.stivako.nl), maar onderdeel van de voorlichtingscampagne Stofwisseling van de sociale partners in de Grafimedia, een campagne tegen gevaarlijke stoffen in de grafische industrie.

Aanmelden kan via de site: stofwisseling.nu

 

 
   « Meer Nieuws...