Boekverkoop zit in de lift

De verkoop van boek zit weer in de lift. Afgelopen jaar was het goede nieuws dat de omzet weer steeg, van 485 miljoen euro in 2014 naar 498 miljoen euro in 2015 (+3,5%). De afzet steeg van 37 miljoen naar 39 miljoen exemplaren.

Dat blijkt uit de KVB Boekwerk Monitor die op de Frankfurter Buchmesse is gepresenteerd. In deze monitor is voor het eerst aan de hand van kengetallen de gehele boekenmarkt in kaart gebracht. De indicatoren die zijn verzameld geven inzicht in hoe de markt functioneert, hoe deze zich ontwikkelt en wat de waarde ervan is.

Bevindingen uit de monitor zijn opgesplitst en hebben betrekking op de markt, de makers en hun werk, de uitgeverijen, de boekverkoop en de kopers en lezers. Een kleine 4.200 uitgeverijen publiceren werk van ongeveer 30.000 actieven auteurs.

In de monitor is ook aandacht voor de stand van zaken omtrent innovatie in het boekenvak. De belangrijkste uitkomsten voor ieder van de genoemde spelers en inzichten op het gebied van innovatie zijn samengevat en te lezen op de website van KVB Boekwerk.

 
   « Meer Nieuws...